Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
25.02.15: Efter at den anden store SAVE FOOD-kongres blev afholdt sideløbende med Interpack-messen sidste år, skal dette fælles initiativ fra FAO, UNEP og Messe Düsseldorf nu i gang med at planlægge forløbet for yderligere udvikling. Og parterne vil derfor også afholde møder i de år, hvor der ikke er Interpack-messer. Møderne vil i stedet blive afholdt hos mærkevareproducenter i fødevareindustrien. Det første møde vil finde sted den 11. og 12. maj 2015 i Nestlés hovedkvarter i Vevey, Schweiz.
Læs mere
25.02.15: Erik Barsøe Bohsen, 50 år, bliver den ny topchef for bagerigiganten Kohberg med hovedsæde i Bolderslev. Han kommer fra et job som indkøbsdirektør hos Dansk Supermarked og tiltræder som adm. direktør i Kohberg Bakery Group A/S den 1. marts 2015. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.
24.02.15: Danmarks to andelsejede slagterivirksomheder er blevet enige om at lægge aktiviteterne sammen i et fælles selskab. Beslutningen er truffet i forlængelse af, at Tican igennem længere tid har arbejdet på at finde en økonomisk samarbejdspartner. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse her til eftermiddag.
20.02.15: I løbet af det seneste år har Danmark svunget sig op til at være ledende i Europa inden for produktion af økologiske ørreder, muslinger og tang. Også afsætningen er steget pænt, men der skal gøres en ekstra indsats for at få fuld fart på salget til de europæiske markeder, lyder det fra brancheforeningen Dansk Akvakultur og tre akvakultur-virksomheder i forbindelse med deres deltagelse på den økologiske fagmesse Biofach i Nürnberg, Tyskland.
25.02.15: Under mottoet "En for alle - alle i en" har Anuga FoodTec altid stræbt efter at repræsentere hele produktionskæden. Den Köln-baserede messe, der løber fra den 24. til den 27. marts er opdelt i temaområderne Food Processing, Food Ingredients, Food Packaging, Food Safety, Services & Solutions. Men årets udgave af messen har også fået defineret en fællesnævner.
25.02.15: Om mindre end en måned slår messen Anuga FoodTec 2015 dørene op i Köln, og man gør det med nye rekordtal. Den kommende syvende udgave af messen, som dækker hele produktionskæden for fødevarer, forventes besøgt af 43.000 fra 130 lande, og den vil rumme tæt på 1.500 udstillere, hvoraf 54 i skrivende stund er danske.
25.02.15: En ny måleenhed ”LFP INOX” fra Sick har ifølge virksomheden vist sig at være ideel til præcis niveaumåling i væsker, der har en stærk udvikling af skum. Et hygiejnisk design og et måleprincip med såkaldte guidede mikrobølger, skal sikre den højst mulige målenøjagtighed i fødevare-, drikkevare- og farmaceutisk industri, fordi enheden er upåvirket af skum.
25.02.15: Stormagasinkæden Magasin du Nord blander sig nu i kapløbet om at være først med ASC-certificerede produkter. Kædens Mad&Vin-afdeling kan således nu tilbyde kunderne rejer med det turkise ASC-mærke. Og det skal i henhold til en pressemeddelelse være som de første i Danmark.
20.02.15: Grillmad, pommes frites og is ryger i stor stil over disken i de danske sportshallers cafeteriaer, og den usunde mad er især udbredt blandt børn. Knap en tredjedel af forældrene køber is eller slik til børnene, når de skal have noget at spise i sports- eller svømmehallen. Det viser en ny undersøgelse, der samtidig peger på, at knap seks ud af ti danskere efterspørger sundere tilvalg på menuen. En målrettet indsats fra Arla i samarbejde med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund skal nu give et venligt puf i den rigtige retning.